SRD Montenegro TIM

Liga rekreativaca Nikšića u tenisu

Liga rekreativaca Nikšića će se igrati i ove godine na teniskim terenima u Gvozdenicama. Prvo kolo lige počinje u nedjelju 06.06. Prijave se primaju kod Aleksandra Sala Milića.

PRAVILNIK LIGE REKREATIVACA NIKŠIĆA

1. Učešće mogu uzeti svi koji se amaterski bave tenisom.

2. Takmičenje će se odvijati na ligaški način.

3. Svako igra sa svakim, u jednokružnom ili dvokružnom sistemu, zavisno od broja prijavljenih učesnika. Igra se po Univerzitetskom sistemu do 9 osvojenih gemova.

4. Termini odigravanja biće generalno na svake dvije sedmice.

5. Za svaku pobjedu igrač dobija dva boda, a za poraz jedan bod.

6. Na kraju se odigrava završni turnir, na kome učestvuje 8 najboljih iz ligaškog dijela.

7. Bodovi sa završnog turnira se dodaju na bodove osvojene tokom lige. Bodovanje završnog turnira je sledeće: 1 mjesto – 4 boda, 2 mjesto – 3 boda, treće mjesto – 2 boda i 4 mjesto – 1bod.

8. Tabela se formira na osnovu broja osvojenih bodova, međusobnog skora i gem razlike.

9. U slučaju jednakog broja bodova odlučuje međusobni skor pa tek onda gem razlika.

10. U slučaju da je tri ili više takmičara izjednačeno, pravi se mini tabela odlučuje prvo broj bodova, pa gem količnik pa međusobni skor, pa pozicija na generalnoj tabeli.

11. Takmičarski raspored će biti naknadno utvrđen zavisno od broja učesnika.

12. Žrijeb će takođe biti naknadno utvrđen, zavisno od broja učesnika.

13. Plan je da se igraju dva kola po jednom takmičarskom terminu.

14. Prilikom prijave za ligu obevzna će biti uplata od 15€ kao obezbjeđenje da će se ispoštovati učešće u Ligi, jer mnogo stvari, od žrijeba do rasporeda, zavisi od unaprijed prijavljenog broja učesnika.

15. Uplaćena suma za učešće nije nepovratna nego za poslednja dva kola uplate neće biti već se odbija ovo više uplaćeno 10€ za prijavu.

16. Kapara se neće vraćati samo u slučaju da neko neopravdano odustane (jer time remeti cijeli raspored)

17. Kotizacija po turniru, počevši od prvog je 5€ . Kotizacija se plaća bez obzira da li igrač igra taj vikend ili će svoje mečeve nadoknaditi naknadno.

18. U slučaju odustajanja svi rezultati tog takmičara se brišu.

19. U slučaju nemogućnosti odigravanja meča u zadatom terminu, takmičari u dogovoru sa organizatorima, mogu propušteni meč naknadno odigrati do sledećeg turnira na terenima na kojima se Liga i odigrava. Potrebno je samo blagovremeno obavjestiti organizatora o odigravanju istog. Takođe ćemo imati mogućnost da se neki meč odigra unaprijed ako neki takmičar zna da neće moći ispoštovati regularni raspored. Sve to naravno u dogovoru sa drugim takmičarom.

20. Napominjemo,da takmičar koji neće moći odigrati mečeve u predviđenom terminu, mora makar dan ranije obavjestiti o svom odsustvu da bi se protivnici kao i raspored mečeva mogli prilagoditi.

21. Takmičar ima pravo odsustva SAMO TRI PUTA (tri termina) od regularnog rasporeda (izuzetak je povreda, bolest ili sl…). Ako to ne možete ispoštovati, molim vas da se ne prijavljujete.

22. Takmičar ne može da odigra jedan meč a da drugi preskoči zbog umora ili iz bilo kog razloga, osim ako svoje odsustvo nije najavio ili naravno meč odigrao u nekom drugom terminu.

23. Ovaj način funkcionisanja daje mogućnost boljeg rasporeda svojih mečeva svim učesnicima tako da ako se meč ne odigra do sledećeg kola, takmičar će biti diskvalifikovan (u dogovoru sa organizatorom, ostavićemo neku mogućnost u slučaju povrede ili bolesti ili sl.).

24. Troškovi naknadnog meča idu na konto takmičara koji je bio odsutan.

25. “Tankovanje” je jedna od stvari na koju ne možemo uticati ali da naglasimo da je nepoželjna

26. Pošto je novi način održavanja Lige još svjež, postoji mogućnost neke korekcije pravilnika u hodu.

27. Nagradni fond će biti podijeljen na prvih pet takmičara a detaljan plan raspodjele će biti objavljen kada se bude znao ukupni nagradni fond.